marți, 16 septembrie 2008

Ganduri de inceput de an scolar

Am postat pe blog un sondaj cu intrebarea " Sunteti multumit de invatamantul din Romania? " la care dintr-un numar de 20 de voturi, 1 vot a fost o abtinere, 4 a fost ca da iar 15 ca nu. De precizat ca cei din LESD nu au votat, dovada numarul mic de voturi care sunt, dar sunt un semnal de alarma parerea noastra. Nu ne-am chinuit sa extragem de pe net ce au scris ziarele despre inceputul anului scolar, despre neajunsurile sistemului. Consideram ca acest sondaj, discutiile care le-am mai avut cu colegi, prieteni si cunostinte ne intareste ideea de a se produce o schimbare in invatamant, una buna nu ''reforma'' promisa in 2004. O schimbare la modul de predare, o schimbare la activitatile scolare-extrascolare, o informare mai buna a elevilor cu privire la societatea in care traim, sustinem marirea salarilor profesorilor si nu numai a lor ci si a cetatenilor si nu in ultimul rand majorarea alocatiilor.
Din clasa a 10-a invatamantul nu mai este obligatoriu, dar asta nu inseamna ca cei care au ales sa continuie cel putin inca 2 ani de studiu sa fie santajati cu replica ''Daca nu-ti convine invatamatul nu mai e obligatoriu'' ba din contra trebuie sa fie stimulati si motivati.
Speram ca in anul acesta sa fie mai bine pentru invatamantul din Romania si ca tot se apropie alegerile parlamentare si se va schimba guvernul cine va vi viitorul ministrul al invatamantului sa nu repete greselile trecutului ci doar sa invete din ele.
Mult succes tuturor!

Cu respect,

LESD ARAD

Niciun comentariu: